23/05/22

Характерник української дитячої літератури

2022 рік КУ ЦМБС для дітей проголошено Роком Володимира Рутківського. Відомому українському дитячому письменнику-земляку в квітні поточного року виповнилося б 85 років від дня народження. Його творчий шлях - півстоліття і дебютував він як поет. Його зворушливі вірші про Україну, природу, кохання припадають до душі. А високу славу і любов читачів принесли його твори: повісті «Гануся», «Гості на мітлі», «Бухтик з тихого затону», «Канікули в Воронівці», «Намети над річкою», книга про окупацію під час Другої світової війни «Потерчата», історичний роман «Сині води». Тетралогія «Джури» та роман «Сторожева застава» про пригоди козаків - найулюбленіші книжки для дітей і юнацтва.

Через його твори читачі вчаться любити рідну країну, рідну мову, бути чесною і порядною людиною. Переймаємо у автора мудрість і красу добрих почуттів і вчинків. Письменник за своє життя і був такою людиною: опікувався творчою долею талановитих дітей Корнійчуковської премії, яку очолював тривалий час. А молодим авторам в знак підтримки заснував власну премію «Джури»…

Отож, чекаємо на вас, шановні читачі, в філії № 48 дитячої бібліотеки для ознайомлення з творчим шляхом знаного в Україні та за її межами письменника-земляка В.Рутківського.


Немає коментарів:

Дописати коментар