23/05/22

Літературне знайомство "Заячі секрети від Михайла Стельмаха": до 110-річчя від дня народження письменника

 23 травня у бібліотеці №10 відбулося засідання факультативу " Пролісок", присвячене 110-річчю від дня народження українського письменника Михайла Стельмаха.

Михайло Панасович Стельмах знаний далеко за межами нашої країни романіст, поет, драматург, повістях, вчений-фольклорист. Цілу бібліотечку складають його поетичні твори для дітей.

Маленькі читачі із задоволенням слухали казку про фантастичні пригоди вуханя Непослушка, що виявив несподіваний для заячого роду потяг до музики й танців і досяг колосальних успіхів у цьому. А ще діти дізналися, що крім зайців у казках Михайло Панасовича діють і кмітливі їжачки, і ледачкуватий кріт, і хитрий лис, і роботящий ремез, і ціле сімейство мешканців лісового царства: баран Рахуба, пес Рябко, селезень Основа... І все це написано з лагідною усмішкою, з теплим гумором, цікаво й дотепно. Співучо - віршовані рядки казок, нанизуючись, як разки намиста, вкладаються у пам'ять легко, самі собою, щоб лишитися там одразу ці надовго.

Завідувач відділу бібліотеки Ірина Юзік запропонувала учасникам факультативу веселі та приємні завдання: вивчати малесенький віршик "Бобер", показати акторські здібності за допомогою лялькового зайчика, а потім усі разом малювали вуханя Непослушка та інших героїв казок Михайло Стельмаха.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар