23/02/21

23 лютого відзначається День гри в теніс

 Ця гра не проста, особливо якщо телепортуватися в минуле на декілька сотень років. Тоді відбивали м'яч руками, палицями та навіть ременем. Перші згадки про гру, схожу з тенісом, зустрічаються в документах стародавніх греків, римлян і єгиптян. Звичайно, в той час ще не було ракеток, тому м'яч відбивали рукою або палицею.

У письменах XII-XIII століття згадка про теніс з'являється в італійців, які називали гру «Джідока». Як і давні народи, італійці відбивали м'яч рукою, дерев'яною палицею, а іноді – шкіряним ременем. Перші тенісні м'ячі були дерев'яними, з різними наповненнями: вовною, внутрішніми органами тварин, тирсою, травою, ганчірками. Внаслідок цього м'ячик був дуже важким і під час гри наносив велику кількість травм гравцям.

Ракетки, як і сітки, на ігровому полі з'явилися тільки в ⅩⅤⅠ столітті. Величезний внесок у розвиток тенісу зробив Генріх VIII Тюдор, який за час свого правління побудував два найвідоміших ігрових поля – у Вестмінстері й Хемптон-корті. Між іншим, ігрове поле в останньому замку використовувалося за призначенням понад 500 років. Більше цікавої інформації про цей вид спорту та все що з ним пов'язано можна дізнатися з книжок, які є в бібліотеці-філії 4. Ласкаво просимо до бібліотеки.

 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар