01/02/21

1 лютого - Міжнародний день десерту

 Бізе, брауні, грильяж, крем-брюле, панкейки - самі назви таких десертів вже смачнющі. Мабуть ви знаєте, що подача десерту – це сигнал для гостей про закінчення свята чи якогось іншого застілля? Тому за правилами етикету господар не подає десерт дуже рано, але й не затягує його подачу до півночі. А ще кожна країна славиться своїми десертами й ось декілька з них: Україна – варення, «Київський торт»; Франція – бланманже; Японія – вагасі; Італія – панна котта; Бразилія – бразильські трюфелі «бригадейра»; Німеччина – Berliner Pfannkuchen (берлінські пончики). В бібліотеці-філії 4 є книги, за допомогою яких можна дізнатись про традиції та рецепти приготування страв не тільки української кухні, а й світової: "Сучасна енциклопедія світової кухні: 1200 найкращих рецептів і порад досвідчених кухарів", дитяча енциклопедія "Я пізнаю світ. Кухні народів світу", велика енциклопедія "1200 рецептів української домашньої кулінарії", "Українська кухня. Кращі страви на святковому столі", "750 рецептів страв для святкового столу діабетика", "Енциклопедія дитячих страв" тощо. Приємного читання. А які ви любите десерти і з яких джерел черпаєте рецепти для солодких смаколиків? Поділіться в коментарях.

  
 


Немає коментарів:

Дописати коментар