12/03/20

«Живи, поете, в пам’яті людській, живи в піснях, живи у Заповіті»

Твої думки туманами по лугах вставали,
Твої сльози росицею по степах спадали,
Твої пісні соловейком в садках щебетали!
М.Максимович
9 і 10 березня українці в усьому світі вшановують пам’ять великого українського народного поета Т.Г. Шевченка. Його поетичне слово звучить у різних куточках світу – один лише «Заповіт» перекладено на 147 мов. Іван Франко писав: «Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, свіжі й вільні шляхи професорам та книжним ученим».
10 березня бібліотекар філії №37 Антонюк Л.М. провела поетичну хвилинку для учнів 3 А та 4А класів школи №48, розповіла про життєвий та творчий шлях поета, презентувала книги Т.Г.Шевченка, представлені на виставці. Малюнки та живописні картини поета-художника, якими ілюстровані книги, дуже сподобались читачам.
11 березня вшанувати пам’ять великого українського поета Т.Г. Шевченка до філії завітали читачі-дошкільнята старшої групи №12 з дитячого садка №42. Діти ознайомились з книжковою виставкою, прослухали розповідь бібліотекаря про дитинство малого Тараса, з цікавістю розглядали картини, що вийшли з-під пензля талановитого художника і поета та продекламували уривки з його віршів.
#ДітиЧитаютьКобзаря_2020

Немає коментарів:

Дописати коментар