07/03/14

Великий син великого народу

П’ятого березня в бібліотеці-філії №8 відбувся святковий захід, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка. На зустріч із учнями 8-А класу школи №60 до бібліотеки завітав – наш уславлений земляк, дитячий письменник, лауреат Шевченківської премії Володимир Григорович Рутківський. Найперше, з чим він звернувся до учнів –розповісти своїми словами, що вони знають про нашого Кобзаря. А в нагороду за кращу розповідь автор пообіцяв подарувати свою нову книгу, з автографом. Діти з радістю відгукнулися, висловлюючи власне бачення багатогранної постаті Шевченка і читаючи його безсмертні вірші. Володимиру Григоровичу сподобалися усі виступи і він подарував свою нову книгу для всього класу. Також, письменник закликав усіх замислитися над причинами світової слави Тараса Шевченка та феномену його актуальності.
На завершення, Володимир Рутківський коротко зупинився на своїй творчості, презентував нові творчі здобутки, акцентуючи на тому, що основна тема його книг пов’язана з історією і культурою українського народу. Він наголосив, як вкрай необхідно цікавитися  і вивчати історію України, її героїв, адже в нас дійсно є ким і чим пишатися. Всім присутнім дуже сподобалося  спілкування з таким цікавим письменником, а Володимир Григорович , надзвичайно зворушений увагою і доброзичливістю присутніх, сказав, що спілкування з читачами для нього – найбільша нагорода.

До заходу були підготовлені тематичні книжкові полиці, а також, велика книжкова виставка «Він безсмертний, як саме життя, тому став нашою долею і заповітом».



Немає коментарів:

Дописати коментар