28/03/14

ГЕРОЇ ДИТЯЧИХ КНИЖОК БРОНЗОВІЮТЬ…

                      Тиждень дитячої книги в бібліотеці-філії № 26
Дружба з книгою – це свято,
Не було б його у нас,
Ми не знали б так багато
Про новий і давній час…
Книги дружать з дітворою,
Полюби їх у житті –
І улюблені герої
Будуть друзями в путі.
                        С. Михалков
     На головне свято в житті бібліотеки – відкриття Тижня дитячої книги, що проходило з 17 по 21 березня, бібліотекарі молодшого відділу Н. Левченко та Л. Яроцька запросили своїх читачів, школярів молодших класів шкіл № 26, № 47, № 107 та дошкільників. Також на свято Дитячої книги та літературну подорож з ляльковою виставою прийшли герої улюблених книг та мультфільмів.
     Бібліотекарі розповіли читачам, що вперше свято дитячої книги було проведено за ініціативою дитячого письменника Л. Кассиля 26 березня 1943 року в м. Москва, саме в роки Великої Вітчизняної війни. А як сказав С. Маршак: «Пусть эта Книжкина неделя продлится до апреля…»; і не дарма, бо 2-го квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги, саме в день народження Г.Х. Андерсена.
     Читачі побували в літературній подорожі в місті Читайську, де полюбляють читачів активних, зацікавлених, читаючих. Бібліотекарі представили читачам портретну галерею письменників та виставку книг, розповіли про пам`ятники літературним персонажам, а читачі показали свої бібліотечні знання – розгадували кросворд «Хто створює книгу» та загадки «З якої казки герой»;  приймали участь в конкурсі «Знайди автора книги», в бліц-турнірі «Доповни назву твору», а також побували на ляльковій виставі «Як Дядя Федір читає книжки». Свято проходило весело, пізнавально, цікаво, з музичними фізкультхвилинками.
«Сторінки книжок завітних
Всіх нас доброго навчать –
Працювати, і учитись,
І Вітчизну шанувать»
                          С. Михалков


Немає коментарів:

Дописати коментар