09/05/24

Естафетне читання і творчість

 Доведено, що діти, які переживають війну, страждають від стресу, депресій, тривожності, закриваються в собі, обирають добровільну соціальну ізоляцію.

І тому зараз особливо прагнуть підтримки. Хочуть відчувати, що хтось поруч, може дати пораду, похвалити, коли щось вдалося. Їм дуже важливе живе спілкування, взаємодія, прямий контакт.

Дитяча бібліотека № 10 пропонує своїм користувачам таке спілкування у затишній атмосфері. Читання вголос: це заняття дає відчуття захищеності та спокою. Краще читати книжку з цікавим, а головне «мирним» сюжетом.

Завідувач відділу Ірина Юзік представила читачам  книжку «Три коти – одне бажання» турецької письменниці Сари Шахінканат та ілюстраторки Айше Інан  і запропонувала естафетне читання вголос.  Дітям сподобалась така форма читання. Було  неочікувано та весело, адже книга нова і ніхто не знав її сюжету. І ось, нарешті, разом із котиками Питті, Патті та Пуссом діти дочекались летючої зірки, яка здійснює бажання.

А учасникам студії «Кружало творчості» знадобились лише голки, нитки й трішки фантазії, щоб зробити своїх власних кошенят із сюрпризом усередині.

Дякуємо волонтеру організації Товариства Червоного Хреста Пересипського району Світлані Панасенко за співпрацю!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар