17/05/24

З далекого краю лелеки летіли…

 В рамках проєкту «Тижня добрих справ» в дитячій бібліотеці № 37 відбувся захід «Навесні почувся клекіт, повертаються лелеки», присвячений Всесвітньому дню мігруючих птахів.

Одне з найпочесніших місць серед народних символів України займають лелеки. Лелека – символ миру, щастя, добробуту, сімейного добробуту, любові до рідної землі, Батьківщини. Ці дивні птахи відрізняються від інших своєю красою та граціозністю. Їх ще називають провісниками весни, адже весна сходить на землю з лелечих крил, які приносять нам довгоочікуване тепло.

До нашої бібліотеки лелеки повернулися  в образі юних митців студії театрального мистецтва «АніКа» КЗПО ОБДЮТ «Тоніка». Найменші лелеченята декламували вірші  про лелек, які є  живим символом України та оберегом у  хаті великої родини. А танцювальна пара у розкішному «лелечому» вбранні справила незабутнє приємне враження на присутніх. В гості до нас завітали учасники постійної групи «Смайлики» разом зі своїми батьками та батьки юних акторів. У виконанні старших учасників студії прозвучала зворушлива пісня про сина, який збираючись в дорогу далеку, мріяв побачити на хаті лелеку, як символ легкої дороги та оберегу від усього лихого.

Дуже шанований та оспіваний у багатьох  піснях, лелека часто згадується в легендах та казках. Бібліотекар Чіняєва Тетяна Василівна познайомила читачів з легендами про білих та чорних  лелек, а також з оповіданням Василя Чухліба «Чи далеко до осені». А легенда молдавського народу донесла до читачів історичну подію про те, як лелека врятував захисників захопленої фортеці від яничар.

Ми дякуємо нашим партнерам - художньому керівнику студії театрального мистецтва «АніКа» КЗПО ОБДЮТ «Тоніка» Бондаренко Антону Володимировичу та хореографу-постановнику та художнику по костюмах Бондаренко Катерині Михайлівні за прекрасне театралізоване доповнення до нашого заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар