30/05/24

Коментоване читання “Бережи зелених друзів України”: до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в бібліотеці філії 19

 Багатство рослинного світу нашої Батьківщини не можна описати навіть в самій великій книжці. Але понад 600 видів з цього розмаїття рослинного царства являються рідкісними та зникаючими. Такими рослинами багаті Кримські гори й Карпати. Згадаймо скільки перетворень пройшла всім знайома папороть, щоб через мільйони років ми бачили їх в лісах і на дачних ділянках. А поруч з нами існують тисячі видів рослин,  які ми можемо не побачити через 10-20 років. Серед них навіть всім нам добре знайомі конвалії й проліски, крокуси та багато інших судових рослин.

Бібліотекарі філії 19 з учнями ліцею 3 провели захід по екологічному вихованню наших маленьких читачів. Напередодні літа, коли більшість школярів буде виїжджати на природу, бібліотекарі розповідали, що одна чи дві зірвані квітки, чи кущики можуть припинити існування цілого виду будь-якої рослини. Бережіть цю красу, збирайте насіння рослин і висаджуйте їх біля дому, біля школи, щоб вони й далі дарували нам радість бачити красу природи.

Немає коментарів:

Дописати коментар