27/07/23

Малюємо літо open-air «Дружба, як вона є, або десять порад, як потоваришувати з лисом»: до дня народження Г.Пагутяк

 Сьогодні в дитячій бібліотеці № 40 відбулася неймовірна зустріч! Юні читачі познайомились з творчістю відомої дитячої письменниці Галини Пагутяк, а саме з її твором під назвою «Лялечка і Мацько». До речі, цими днями Галина Василівна святкує свій ювілей, бажаємо письменниці здоров’я та творчого натхнення!

Були собі хлопчик і лис. І зустрілися вони за незвичайних обставин, щоб стати щирими приятелями, які в скрутну хвилину допомогли одне одному. Як саме – для цього треба прочитати всю книжку від початку до кінця. Так, давайте познайомимося с головними героями! Мацько – найчарівніший з лисів, самозакоханий, маляр, культурний, наївний, довірливий, творчий, сміливий. Лялечка – звичайний хлопчик, йому все цікаво, він прагне пізнати як можна більше про світ, людей, природу. Лялечка все бачить не так, як дорослі, він дуже допитливий, ввічливий, відповідальний, здатний поспівчувати, але йому стає нудно з дорослими, зайнятими буденними справами. Вирушає до лісу, адже там живе його лис.

Ця книга для тих, хто мріє знайти собі справжніх друзів, для тих, хто готовий на все, аби цю дружбу зберегти. Історія про зворушливу дружбу хлопчика на прізвисько Лялечка і лиса-художника Мацька залишить байдужою, хіба геть черству людину.

В рамках заходу пройшов майстер-клас з малювання. На згадку у кожної дитини залишився малюнок головного героя – лиса Мацька! Роботи вийшли дуже різні, яскраві, неповторні, як і сам головний герой!

Разом з читачами визначили основні «правила дружби»:

- допомагай другу в біді

- будь чесним

- вмій визнати свої помилки й просити вибачення

- не ображайся на справедливу критику, вмій приймати поради

- поводься з другом так, як хочеш, щоб поводились з тобою

- умій поділяти радість з другом!

Приходьте до дитячої бібліотеки, це територія дружби, творчості, нових знань! Проводьте свій час з користю!

Захід підготувала і провела Клименко Л.С.

Немає коментарів:

Дописати коментар