28/07/23

«Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього»

 Вже вдруге в історії 28 липня 2023 року, Україна буде відзначати День Української Державності. Ця пам’ятна дата покликана звернути увагу суспільства на традиції українського державотворення, які мають понад тисячолітню історію.

Чому потрібно знати, визначити джерела, етапи становлення та розвитку української державності? Насамперед тому, що будь-який народ, будь-яка нація починається з того, що вона зобов’язана знати своє минуле, своє коріння, бо «хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього». Хто не шанує видатних людей свого народу, той сам не годен пошани.

Ознаками державності є безперервність, втілена в мові, вірі, праві, літературі, мистецтві, національних символах і атрибутах, що передається від покоління до покоління; прагнення нації до політичного і національного самовизначення, державної незалежності.

У бібліотеці-філії № 10 відбувся захід, присвячений цій визначній даті, на якому були присутні представники Морської Територіальної оборони м. Одеси, Ради ветеранів праці, Територіального центру соціального обслуговування Суворовського району. До уваги читачів-дітей та гостей заходу було представлено книжкову виставку «Є така держава - Україна», підготовлено інформацію про історичних постатей, які відіграли значну роль на шляху становлення української державності, проведено вікторину «Моя Батьківщина», яка викликала у присутніх жвавий інтерес до історії України.

Завідувач відділу бібліотеки Ірина Юзік відзначила, що жодна країна, жодна нація світу не перенесла стільки війн, утисків, страждань, скільки довелось витерпіти українському народові. Проте українці не втратили ані гідності, ані любові до своєї Батьківщини, ані прагнення до волі та незалежності. Доброта, порядність, співчуття, сміливість – національні риси, які були властиві українському народові здавна і повсякчас. І зараз війна в Україні ще раз довела, що українська нація є сильною і непереможною. Адже сила держави в єдності, глибинній традиції, інтелекті, у мові й культурі героїчного нашого народу.

Щиро вітаємо українців із Днем Української Державності!

І в цей день ми особливо дякуємо всім, хто боронить нашу землю і незалежність на фронті й усім, хто працює на нашу спільну перемогу!

Разом до Перемоги! Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар