10/07/23

Іграшкова історія з пластиліну: «Хрум-хрум друг та інші»: за книгою М. Вільмс «Вельветовий Кролик»

Проєкт «Диволіпака» дитячої бібліотеки-філії №40 запропонував читачам дивовижну подорож в книжкову країну Марджері Уільямс. Англійська дитяча письменниця написала зворушливу історію «Вельветовий Кролик, або Як оживають іграшки стають справжніми» майже сто років тому. Це Одна з тих історій, які не старіють і не втрачають актуальності. Вперше надрукована у 1922 році, багаторазово перевидана, екранізована, показана в театрі та по телебаченню, вона майже сто років залишається цікавою як для маленьких дітей, так і для їх батьків.

Тож почнемо….

Жив-був собі Вельветовий Кролик, і спочатку він був просто неперевершеним. Він був пухкеньким та пухнастим, яким і належить бути кроликові, його шубка мала біло-коричневі плямки, вуса були зі справжніх ниточок, а вушка — з рожевого сатину. Різдвяного ранку, коли Кролик лежав на горі подарунків для Хлопчика з гілочкою гостролиста в лапках, він був просто чарівним…

Діти с захопленням прослухали дивовижну історію, але фінал дізнаються, тільки коли прочитають книгу самі! В рамках проєкту «Диволіпака» був проведений майстер-клас з ліплення. Ліпити з пластиліну і просто грати з ним не тільки весело, але і дуже корисно. Дітки отримують величезну користь від цього процесу. Можливості пластиліну безмежні, з нього можна зліпити все, що завгодно: монстрів і прибульців, тістечка і піци, будинок і сад з деревами й квітами. Сьогодні маленькі читачі ліпили головного героя книги - маленьке кроленя. Кожна поробка стала унікальною!

Приходьте до дитячої бібліотеки №40, проводьте з користю свій вільний час і обов’язково дізнаєтесь кінець цієї історії! Пам’ятайте, головне — аби щодня у світі ставало на одну непрочитану книжку менше!

Захід підготувала і провела Клименко Л.С.

Немає коментарів:

Дописати коментар