03/07/23

Майстер-клас: «Національний айріс-фолдінг»

Ще здавна колористика у житті та світогляді українців відігравала надзвичайно важливу роль. Колір посідав значне місце у сприйнятті навколишнього світу. Жовтий символізує мінливість і внутрішню свободу. Це радість, теплота і віра в найкраще. Він гнучкий, скрізь проникає, допомагає подолати труднощі та сприяє концентрації уваги. Синій – колір небесного простору і моря. Символізує чесність, добру славу, вірність. В синьому – і фарби моря, і прохолода землі. Тож його стихії – і вода, і земля. Синій у прапорах – свобода, об’єднання, приналежність до великого цілого.
В Україні синій та жовтий кольори стяга неодноразово мінялися місцями, але протягом століть він залишається символом мужності та боротьби нашого народу за свободу. Синій відтінок на прапорі завжди символізував чисте небо, а жовтий – родючі пшеничні поля.
У рамках святкування Великого Українського дня, у бібліотеці-філії №40 відбувся майстер-клас. Діти разом с Парфьоновою Оленою та Підіпригорою Оксаною створювали листівку у техниці айріс-фолдінгу, використовуючи жовто-блакитне поєднання кольорів. Дівчинка у легкій, літній сукні дивиться у майбутнє, вірить у краще, у мирне життя. Вона як би закликає не здаватись, адже жовтий та блакитний кольори є символом надії. Саме гармонійне поєднання кольорів та матеріалів дозволило отримати оригінальний виріб.
Разом ми сила!

Немає коментарів:

Дописати коментар