04/07/23

"Архітектура України: від античності до наших днів" - галерея шедеврів

Твори мистецтва - неоціненне надбання людства, без якого неможливо уявити собі світової культури. Важливе місце в цьому надбанні займає архітектура, цей "кам'яний літопис світу", в якому втілилися провідні ідеї минулого і сучасності, колективний геній народів, їх слава і гордість.

Кожний народ пишається культурними здобутками своїх предків, бо в них він бачить не тільки своє минуле, а й сучасне і майбутнє.

Архітектурна традиція на теренах України пройшла довгий історичний шлях розвитку. Найстаріші пам'ятки монументальної, мурованої архітектури на українських землях походять із побережжя Чорного моря - з колишніх грецьких колоній, які сягають 8- 7 ст. до н.е. До більших міст належали Тіра над лиманом Дністра, Ольвія над лиманом Південного Буга, Херсонес коло сучасного Севастополя, Феодосія й багато інших.

Архітектурна спадщина нашої Батьківщини багата й різноманітна.

Сьогодні у нашій країні налічується близько14 тисяч пам'яток архітектури та 46 великих культурних заповідників. Мовчазні свідки історичних подій, втілення людського генія та багаторічної праці, вони досі вражають своєю красою та надихають сучасних архітекторів.

Бібліотекар бібліотеки-філії №46 Ерешова Т.О. познайомила читачів з пам'ятниками архітектури України, та книгами з архітектури.

 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар