22/05/23

Історична подорож "Зоряне сяйво європейських країн"

Нині для українців свято Дня Європи, яке ми відзначатимемо 21 рік поспіль, набуває особливого значення. Нашу країну і ЄС об'єднують не лише спільні цінності, історія, культура. Європейські країни допомагають Україні у боротьбі з ворогом, надають тимчасовий прихисток мільйонам українців. А українські воїни стали для європейців міцним щитом від імперських амбіцій кремля. Українці – приклад мужності, незламності, героїзму, єдності.

З нагоди Дня Європи в бібліотеці-філії №48 оформлено виставку-подорож Євросоюзом. Експозиція містить інформацію, цікаві факти з життя країн ЄС, ілюстрований матеріал про видатні пам'ятки історії й культури та художня література європейських письменників.

Юні читачі поринули в цікаву мандрівку країнами Євросоюзу. Ділилися своїми спогадами туристичних подорожей Європою разом із батьками за минулі роки, пригадували прочитаних ними авторів відомих творів та своїх улюблених героїв. А вікторина «Пізнай Європу» виявила знання наших користувачів з історії, географії, культури Європейських країн. А ще на асфальті крейдою намалювали два прапори – Європи та України.

Наша рідна Україна сьогодні прагне до Європейського рівня життя, її цінностей. Такий захід сприяє розвитку в читачів власних суджень щодо місця України в Європейському союзі. Отож, шановних наших друзів ми, бібліотекарі, як завжди з радістю чекаємо в нашому затишному храмі книги для ознайомлення з популярними довідниками, творами наукової, публіцистичної та художньої літератури європейських країн. Знайомтесь, пізнавайте, подорожуйте Євросоюзом. Разом до нашої Перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар