21/02/20

Літературна вітальня «І там, де звучить рідна мова,живе український народ».

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування ». - писав Панас Мирний.
У світі існує понад 6 тисяч мов. Кожна мова неповторна. Як не існує веселки без різнобарвя кольорів, так не існує людства без барвистого вінка мов, однією з кращих квіток якого є наша українська мова - державна мова України.
Бібліотекарі дитячої бібліотеки №10 запросили на свято рідної мови своїх читачів- справжніх українців, шанувальників рідного слова, знавців бездонної скарбниці нашого фольклору, української пісні.
У літературній вітальні юні читачі засвідчили свою пошану рідній мові, продемонстрували вміння та знання в іграх та мовних завданнях, збирали «Скриньку української мови» - вірші, байки, загадки, прислів’я, пісні, вислови мудрих людей.
На дітей чекала зустріч із представником Видавництва Старого Лева Старощук М.В. Шановна гостя ознайомила читачів із книжковими новинками - повчальними, веселими, яскравими та незвичайними. А потім вони із задоволенням прийняли пропозицію прийняти участь у конкурсах і вікторині, де проявили свою уважність, кмітливість і винахідливість.


Немає коментарів:

Дописати коментар