28/02/20

Мандрівка: «Маляткове коло»

У цьому році журнал «Малятко» відзначив свій ювілей – 60 – ліття.
Найстаріший та найвідоміший український журнал  об’єднує покоління читачів своєю теплотою і традиціями, його читали бабусі й дідусі, потім мами і тата сучасної малечі.
У журналі знайшло своє місце як українська народна творчість так і творчість класиків і сучасників української дитячої літератури.
Сьогодні “Малятко” пропонує безліч яскравих ілюстрацій, захопливих казок й оповідань, веселих віршів, дотепних загадок, лічилок, скоромовок , ігрових завдань, головоломок, кросвордів. Є також традиційні рубрики: «Калинчине віконце» про природу, «Дзвіночок» з цікавими  загадками на розвиток мислення, «Маляткова пошта», дописувачами якої є їхні однолітки, комікси, ігри, пісні з нотами і звісно ж, улюблена «Саморобка».
Сучасне видання розширило свою читацьку аудиторію: тепер воно адресовано і дошкільнятам, ї молодшим школярам, для яких він став порадником, джерелом знань, добрих думок, почуттів.
У дружнє «Маляткове»  коло запросили  своїх  юних  читачів  бібліотекарі дитячої бібліотеки-філії  №10, щоб відзначити цю подію. Діти мандрували сторінками  журналів, а хлопчик Малятко та його подружка Калинка пригощали   гостей  бібліотечними смаколиками:  голосними читаннями, вікторинами  та  дотепними  конкурсами.



Немає коментарів:

Дописати коментар