20/02/20

Міжнародний День рідної мови.

Починаючи з 2000 року 21 лютого весь світ відзначає Міжнародний День рідної мови. Беззаперечно, що мова є ознакою культурної приналежності особи, а вивчення іноземнитх мов табагатомовність є ключами для взаєморозуміння та взаємоповаги.
Українська мова - одна з найбільш вокальних та милозвучних мов світу, є однією з найдавніших на нашому континенті та має чимало говірок. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.
Не залишились осторонь цього свята і бібліотеки ЦМБС для дітей, які розповіли читачам різного віку про мовні традиції, що сягають сивої давини, довгий та тернистий шлях розвитку української мови.
Слід виділити серед інших свято мови “Мужай, прекрасна наша мово” (філія 9), філологічний мікрофон “Ти - слово, що в устах тремтить” (філія 39), літературну вітальню “І там де звучить рідна мова, живе український народ” (філія 10), мовознавчий турнір “Спадщина століть” (філія 11), інформ-дос'є “Єдиний скарб — рідна мова” (філія 19), мовну мандрівку “Соловей співає — доки мову має” (філія 8).

 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар