22/03/19

Знайомство з героями книги "Три Товстуни" Ю. Олеша


Зустрічі з хорошими книгами, як і зустрічі з хорошими друзями, запам'ятовуються на все життя.
Чудовий роман-казку "Три Товстуни" Юрій Карлович Олеша написав ще в 1924 році. Тільки цей твір війшов у світ, він одразу завоював симпатії юних читачів. Книга пронизана відчуттям оптимізму й молодості. Весела, приваблива, святкова фантастика "Трьох Товстунів" допомогла письменникові показати реальний світ, що оточує нас, повним чудес, яскравим і барвистим: "Цього разу день був чудесний: сонце тільки те й робило, що сяяло; трава була такою зеленою, що в роті навіть з'явилося відчуття насолоди; літали кульбаби, свистіли птахи; легкий вітерець розвівався, як повітряне бальне плаття".
У цьому світі живуть вірні чесному слову, працьовиті й виддані друзі: зброяр Просперо, гімнаст Тібул, доктор Гаспар Арнєрі, маленька танцівниця Суок.
У казці "Три Товстуни" багато романтики, поезії, справжнього гумору. Читається вона легко, з інтересом. В цьому переконалися учні 4-В класу, ОЗОШ 82 разом з бібліотекарем молодшого відділу філіі 22 Оленою Шойкой, прочитавши вже перші сторінки "Трьох Товстунів" і зробивши книжкову мандрівку "Таємниця доктора Гаспара", присвячену 120 річчю від дня народження Ю. Олеші.
Школярі із задоволенням брали участь в конкурсах, відповідали на складні запитання вікторини, дізнавалися про героів за описом, відгадували пам'ятки казкового міста, розгадували загадки, грали в гру "Докажи слівце".
Олена Вікторівна зуміла донести читачам, що читаючи цю романтичну казку хочеться стати хоробрим, незламним і благородним борцем, як герої казки - канатоходець Тібул і зброяр Просперо; допомогти відважній дівчинці Суок, захистити її та хлопчика Тутті від страшних ненажер Товстунів. А скільки симпатії виклікає смішний, добрий Арнєрі! Який кумедний вчитель танців Раздватріс!
Знайомство з героями книги було дуже приємним і корисним!


 
  

Немає коментарів:

Дописати коментар