22/03/19

«Рослинний і тваринний світ України»

Рослинний світ України налічує близько 30 тис. видів рослин, майже 500 з яких занесено до Червоної книги. Природна рослинність збереглася лише на 20% території (у лісах, заповідниках, на схилах ярів, луках). На інших 80% площі рослинність зазнала значних антропогенних змін (особливо в степовій зоні). Ліси займають 14,3% території України, і за цим показником Україна є однією з найлісистіших країн Європи. Але лісистість різних територій неоднакова, вона знижується з заходу та півночі на схід і південь.
Тваринному світу України властива значна різноманітність — понад 44800 видів тварин (з урахуванням акваторії морів), у тому числі 100 видів ссавців, понад 30 — птахів, близько 270 — риб, 20 — плазунів, 17 — земноводних, понад 26 тисяч — безхребетних.
20 березня пройшло друге заняття гуртка «Країна моя - Україна», яке носило назву «Екологічний барометр «Рослинний і тваринний світ України»». На занятті учні 3-В класу ЗОШ № 18 разом з бібліотекарем філії №8, перелічили відомі їм тварини і рослини, визначили зв’язок між усім живим, а також дізнались цікаві факти про життя диких тварин.




Немає коментарів:

Дописати коментар