03/04/18

Українські жарти

Почуття гумору, притаманне українському народові, завжди цікавило етнографів. Учені підтверджують, що наші земляки здавна уміли та любили жартувати. Українці використовували гумор у повсякденному житті: він підтримував у важкій праці, об’єднував, допомагав знайти нових друзів та примиритися з тим, кого людина ненароком образила. У бібліотеці-філії №8 бібліотекарі жартували 2 квітня разом із дітками 2 класу 103 школи.
Щирий український анекдот є одним з способів продовження життя, і це доказано вченими. Іноді здається, що лише той долає перешкоди, хто може над ними посміятись. А що б не завантажувати себе великими об’ємами гуморесок, існують маленькі смішні, і часто повчальні анекдоти.
Серед усіх світових народів та націй українці зберігають почуття гумору чи то в буденних труднощах, чи то на передовій. При цих всіх труднощах нам просто необхідно триматися разом на високій ноті позитивних емоцій. І щоб сильно не задумуватись, і не придумувати велосипед, наші співвітчизники створюють маленькі жартівливі історії, що звуться анекдотами.Особливість українських жартів в тому, що вони є більш іронічними, аніж злостивими. Лесь Подерв’янський стверджує, що гумор існує поза простором і часом, а наш спосіб мислення відображає його так, що українці є найдотепнішою нацією. І тут, друзі нам є чим пишатись, адже на відміну від інших народів, ми жартуємо один над одним в будь – якій ситуації, при цьому наші жарти залишаються добрими, не образливими ні для кого.

 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар