03/12/21

"Доброта і милосердя в творчості Г.Тютюнника"

 З 3 грудня у філії бібліотеки 19 діє виставка-образ "Доброта і милосердя в творчості Г.Тютюнника", присвячена 90-річчю від дня народження Григора Михайловича Тютюнника – українського письменника, неперевершеного майстра короткого жанру (новели, оповідання), перекладача, дослідника національного характеру в українській літературі 1960–70-х рр. На виставці експонуються видання про життєвий і творчий шлях письменника, літературна спадщина у вигляді друкованих збірок творів автора різних років його творчої діяльності. Серед творів письменника можна ознайомитись із оповіданнями та повістями: «Облога», «Климко», «Степова казка», «Коріння»; «Холодна м’ята» та іншими творами.

Особливість таланту письменника полягає в тому, що у своїх творах він зображував дійсність пережиту і осмислену на основі власного досвіду. Він писав про життя селян мовою, близькою простому люду. «Оддавали Катрю», «Кізонька», «Син приїхав», «Три зозулі з поклоном» – новели, які стали класикою.

З невеликою творчою спадщиною, але перекладеною багатьма іноземними мовами, бібліотекарі запрошують ознайомитися після закінчення карантинних обмежень усіх бажаючих.



Немає коментарів:

Дописати коментар