22/04/19

Засідання факультативу "Пролісок"

"Краю рідний, рідна, земле,
Моя Україно!
Чи є в світі ще держава,
Де так любо й мило!”
Майже кожна людина мріє мандрувати світом, щоб побачити на власні очі, як живуть в інших країнах. І майже всі приходять до усвідомлення, що найкраще місце у світі - рідний дім.
Перед очима спливає картина, дорога кожному серцю : безкраї лани пшениці, квітучі поля льону, вишневі сади, білі хати. А ще - тихі озера, калинові гаї, народні пісні, які співали наші діди й прадіди, наша рідна мова, розкішний вінок рути-м'яти та барвінку, гори Карпати, широкий Дніпро - Славутич, який несе свої води в Чорне море.
У бібліотеці-філії 10 відбулося засідання факультативу "Пролісок", для учнів 1-го і 3-го класів ОЗОШ 30 з метою формування у дітей любові до українського поетичного слова, розширення знань з природознавства та народознавства.
Бібліотекарі познайомили юних читачів із творчістю українських поетів Д. Павличка, В.Коломійця, І. Калинця, які оспівували дивовижну красу рідного краю.
Діти із задоволенням приймали участь у конкурсах "Знайди українську казку"; "Кмітливий природознавець"; "Веселий віночок". Першокласники презентували свої малюнки на тему "Україна - рідний дім". А учні 3-го класу, проявили свої акторські здібності та представили молодшим товаришам виставу "Де найкраще місце на землі".


Немає коментарів:

Дописати коментар