24/04/19

Мандрівка у дивосвіт "Процвітай, моя Земля, у Всесвіті ти одна, всім землянам дорога"


22 квітня на планеті відзначається Міжнародний День Землі, покликаний об'єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті.
Міжнародний День Землі - свято чистоі Води, Землі і Повітря. День нагадування про страшні екологічні катастрофи, день, коли кожна людина може задуматися над тим, що вона може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши в собі байдужість. Цей день покликаний об'єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища.
Відзначаючи цю дату завідуюча філією 22 Н. Левченко разом з учнями 3-Г класу ОЗОШ 82 здійснили пізнавальну мандрівку у дивосвіт "Процвітай, моя Земля, у Всесвіті ти одна, всім землянам дорога".
Подорож почалася з того, що бібліотекар запропонувала школярам уявити себе, що вони стоять на порозі Природи - нашого спільного Будинку з іншими живими істотами (тваринами, рослинами). Із загальним Сонцем, що нас всіх зігріває, із загальною землею, що нас годує, із загальною водою, що тамує нашу спрагу, із загальним повітрям, яким ми все не надихаємося.
А юні читачі за допомогою ігор, вікторин, загадок, екологічних розминок намагалися дізнатися скільки ж поверхів у цьому Будинку, що там - за вхідними дверима, як все влаштовано всередині, за якими законами живуть мешканці, де наше - людське - місце у цьому Будинку, і як нам жити так, щоб він став ще кращим.
 


Читачі філії 11 теж прийняли участь у цьому святкуванні. Бібліотекар Стародубцева Т.П. познайомила дітей з книжковою виставкою «Моя щаслива Планета» та проектом “Обіцянки Землі”.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар