10/04/19

«З пам’яттю про незабутнє»

Мій перший вірш, написаний в окопі,
На тій сипкій од вибухів стіні,
Коли згубило зорі в гороскопі
моє дитинство, вбите на війні.
Ліна Костенко
75 років тому, 10 квітня 1944 року, в ході одеської наступальної операції війська ІІІ Українського фронту під командуванням, нашого земляка, генерала армії Родіона Яковича Малиновського та при сприянні Чорноморського флоту звільнили наше місто від окупантів.
З кожним роком ветеранів, що брали участь у цих подіях, стає все менше, та їх подвиг і ціну, яку вони заплатили за наше щастя забувати не можна.
З приводу цього величного дня в бібліотеці №37 організовано захід до Дня визволення Одеси. Нашу зустріч ми присвятили людям, які поряд з дорослими йшли дорогами війни. Війна своїм чорним крилом затьмарила їх сонячне щасливе дитинство. Сьогодні ці поважні люди, сивочолі бабусі і дідусі, з болем та сльозами на очах згадують своє дитинство. Яценко Віра Іванівна поділилася своїми спогадами, які закарбувалися в її пам’яті в 8-річному віці. Історію оборони Одеси та її визволення від окупації, яка тривала в нашому місті 907 днів, розповіли учням 4-Б та 7-А класів школи №12 учасники бойових дій - Миронов Юрій Андріанович, ветеран війни в Афганістані та Чекан Микола Ілліч капітан дальнього плавання, підводник.



Немає коментарів:

Дописати коментар