26/01/18

Хай буде Україна вільною!

Люблю землю українську
Усім серцем з усіх сил....
Р. Завидович

У 2018 році наша держава відзначає 100-річчя Української революції У січні декілька візначних дат, що пов’язані з революційними подіями - День Соборності України і День пам’яті героїв Крут.
22 січня ввійшло в історію як велике свято – День Соборності України. Саме в цей день у 1919 році на Софіївській площі у Києві був проголошений Акт Злуки – воз’єднання Укнаїнської Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в єдину Українську державу.
29 січня – День пам’яті героїв Крут, пам’ятна дата, коли згадують загиблих у бою, що відбувся у 1918 році на залізничній станції Крути між чотиритисячним загоном Червоної Гвардії та підрозділом Київськіх курсантів та студентів, який налічував лише близько чотирьохсот бійців. Після кількохгодинного бою 27 українських бійців потрапили у полон і були страчені, зазнавши страшних тортур.
З нагоди цих дат, та відзначаючи 100-річчя Української революції бібліотекарі філії №22 провели цикл заходів. Вони проходили у стінах бібліотеки для спеціально запрошених читачів, а також бібліотекарі молодшого відділу завітали у гості до малечі з дитячого садку № 231. Під час цих зустрічей, дітям розповіли про події тих часів, про їх велике історічне значення для України, провели міні-вікторину на знання історії нашої Батьківщини, оформили книжкову виставку. З наймолодшими читачами грали в ігри, відгадували загадки, читали вірші та створили живий ланцюг з прапорцями України на знак єдності держави.
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар