23/01/18

День Домовика

Хто на кухні тарілками торохкотів,
Хто у ванній серед ночі хлюпотів,
Хто вишневе з`їв варення,
Хто торкнув за п`ятку Женю?
Щойно був і хутко зник…
Добрий дядько Домовик.
Напередодні незвичайного свята – дня Домовичка бібліотекарі дитячої бібліотеки-філії №10 завітали до вихованців дитячих закладів (НВК 187, №21) із забавою «Добрий дядько Домовик»
Наші предки знали, що природа – це жива істота. Її шанували й оберігали. Люди вірили, що в лісах, річках, на полях, у хаті і дворі живуть діти Природи - домовички, лісовички, водяники, русалки.
Домовик - вартовий, охоронець дому, родини. Він живе під піччю чи в запічку, любить сидіти на горищі. Його називають похатник, господар, помічник. Він завжди допомагає господарям дому. Але якщо вони часто сваряться, не поважають один одного, він стає галасливим, вередливим і починає шуміти, шкрябати, завдавати людям неприємності.
Ломовичок із бібліотеки – охоронець книжкових скарбів, добрий, веселий і розумний. По дорозі до малюків він назбирав цілий мішок різних загадок, ребусів, крутиголовок. Цікаво, весело і корисно було дітям з незвичайним гостем, який добре розважав маленьких вихованців.
Домовичок познайомив малечу зі своїми книжковими друзями, їхніми добрими ділами, вчив любити і поважати своїх рідних і близьких, берегти свої речі, іграшки. Після себе цей чарівник залишив фантастичний добрий дух та приємні емоції.

Немає коментарів:

Дописати коментар