24/01/17

День Соборності України

Нехай ніхто не половинить
Твоїх земель, не розтина,
Бо ти єдина, Україно,
Бо ти на всіх у нас одна.
Одна від Заходу й до Сходу,
Володарка земель і вод
Ніхто не ділить хай народу,
Бо не поділиться народ.
Д. Чередниченко

Ми живемо в незалежній і суверенній країні, але шлях до нашої незалежності був дуже довгим і тернистим. Щороку 22 січня весь український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну Соборну Українську Державу. На зустрічі «Єднання заради Незалежності», яку провели бібліотекарі філії №24 з читачами – учнями ОЗОШ №130, згадали той вікопомний день 22 січня 1919 р., коли було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
Акт злуки тоді так і залишився лише декларацією, але народ ніколи не втрачав надію, адже народ, який втратив би надію просто зник.
22-е січня 1990-го року. Мільйони українців вишикувалися в справжній живий ланцюг, що розтягся від Києва до Львова. Вони відзначали День Соборності, День своєї української єдності та свободи.
Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

Немає коментарів:

Дописати коментар