11/12/14

Права та обов'язки дитини

Щорічно 10 грудня відзначається Міжнародний день захисту прав людини. Права та обов’язки супроводжують кожного на протязі всього життя з самого народження. Будь-яка людина, починаючи з юних років, потрапляє у ситуації, коли необхідно чітко знати свої права і обов’язки. Тому напередодні цього свята бібліотекарями старшого відділу філії № 37 Гайдабурою І.А. та Савіновою О.Я. був організований захід, присвячений висвітленню прав та обов’язків дитини. До бібліотеки були запрошені учні 8 класів ЗОШ № 48 та соціальний педагог Степанова Альона Вікторівна.
Завдяки цій зустрічі учні розширили свої знання про основні положення Декларації та Конвенції із захисту прав дитини, зрозуміли значущість цих важливих документів, навчилися відрізняти права від обов’язків, дізналися про те, як закони захищають і охороняють дітей у нашій країні. А щоб закріпити у пам’яті дітей отримані знання, Альона Вікторівна провела правовий тренінг, на якому розглядалися різні життєві ситуації та давалася їх правова оцінка. Наприкінці тренінгу учням було запропоновано на пелюстках ромашки написати свої існуючи права та обов’язки та ті, які б вони хотіли би мати в майбутньому.
В читальному залі бібліотеці оформлена книжкова тематична поличка, на якій представлена література стосовно питань з прав і обов’язків дітей та молоді.

Немає коментарів:

Дописати коментар