25/05/13

АЗ і БУКИ – основа науки.


24 травня весь словянський світ вшановує День словянської писемності і культури. Він вважається днем пам’яті першовчителів слов’янських народів – святих Кирила і Мефодія.
Для проповіді християнства серед словянських народів необхідно було створити азбуку для цих народів, це брати Кирило і Мефодій зробили у дуже короткий термін. Справу великих просвітителів продовжили їхні учні Климент, Наум і Ангеларій. З Болгарії , де працювали учні, кирилиця потрапляє до Київської Русі.

  
Головна справа життя братів-просвітителів (створення писемності) стала предметом інтелектуальних змагань, що провели 23 та 24 травня з учнями 2Б класу школи № 55 та учнями 1В НВК-263  бібліотекарі Р. Р.Чиквінідзе та О.В.Шойка в бібліотеці № 45.

Діти продемонстрували поінформованість у тому, для чого потрібна азбука людям, якими були перші книги в Київській Русі, хто став першим друкарем  в Україні, яку книгу для навчання дітей склав і видав Іван Федоров, назвали свої улюблені книжки. Звичайно ж – казки! Вони радо ознайомилися з книгами серії «Я люблю читати», подивилися яскравий мультфільм-казку.
Історія культури продовжує творитися на наших очах. З’являються нові способи збереження та передачі інформації, але їх поява була б неможливою без тих винаходів, про які йшла мова на заходах – без БУКВ і КНИГ, за допомогою яких люди обмінюються досвідом і передають знання нащадкам.




Немає коментарів:

Дописати коментар