22/05/13

Європейські краєвиди


     15 травня в бібліотеці № 45 відбувся захід, присвячений дню Європи.

 

Учні 6а класу 84 НВК разом зі своїм класним керівником Листопад Наталею Миколаєвною здійснили віртуальну мандрівку нон-стоп «Європейські краєвиди».

 
Гідом була бібліотекар Снігуренко Алла Борисівна. Спочатку «мандрівники» придбали «квитки», відповідаючи на питання міні-вікторини, відкрили «візи», щоб отримати право подорожувати країнами Європи, обрали вид транспорту, на якому будуть здійснювати подорож. Звичайно ж, пароплав! Упродовж подорожування здійснили декілька зупинок. На другій зупинці дізналися, що Євразія – це найбільший материк планети, на якому мешкають понад 7 мільярдів людей. На карті світу 185 країн. До Європи входять 43 країни. Легенда розповідає, що у фінікійського царя Агенора була дочка Європа. Всемогутній Зевс полюбив прекрасну Європу, перетворився на бика і викрав дівчину. Він переправив її на острів Кріт. Там Європа вперше ступила на Землю. Та частина землі, на яку вона ступила, і носить її ім’я.
    Під час третьої зупинки діти познайомилися  з тим, як за легендою наші предки отримали від бога землю, на якій ми зараз живемо: «Я вам дам землю, що залишив для раю, там є усе: річки, озера, ліси, степи… Але памятайте, якщо будете її берегти, то вона буде ваша, а ні – ворогам».

Є в центрі Європи чудова країна,
Сягає корінням у сиві часи,
І -  це незалежна моя Україна!

    Під час відеоперегляду «Невідома країна»  читачі ознайомилися з декількома країнами Європи, які особливо приваблюють туристів національними традиціями, пам’ятками культури і архітектури, а також чудовою природою. Це, наприклад, Великобританія, Італія, Фінляндія, Франція, Швеція. «Гостювати добре, а вдома – краще, час повертатися до рідної країни»,- зробили висновок «мандрівники», повертаючись у рідну гавань. 

Немає коментарів:

Дописати коментар