22/07/12

Євро-канікули в бібліотеці


Щороку про них мріють діти, про них думають дорослі, дитинство яких уже давно пройшло.
Чим зайняти дітей під час канікул? Як організувати їхнє дозвілля? Цього року вони почалися раніше із-за поважної обставини: Україна проводила велике спортивне свято.
Книжкове літо завжди проходить напружено. Так було і цього разу. З 28 травня по 14 червня 2012 року ми обслуговували 1260 наших читачів, що відпочивали в пришкільних таборах шкіл № 55, 65, 84-НВК, 86, 89, 263-НВК, 9 гімназії. Для них бібліотекарі філії № 45 підготували змістовні заходи пізнавального та розважального характеру.

Шестикласники 84-НВК під керівництвом вчительки Яворської Тетяни Григорівни стали учасниками розважальної програми “Навіщо потрібен етикет?”(6а), яку провела бібліотекар Затворникова Е.М.

Під час літературно-футбольного матчу “Все про футбол” Снігуренко А.Б. познайомила читачів 6Б з історією виникнення гри в м”яч, запропонувала ознайомитися з атрибутами, без яких справжні фани на стадіон не ходять: фірмові шалики клубів “Динамо” та “Чорноморець”, гучні шумові пристрої, які тут же були опробовані. Фінальна частина заходу закінчилася змістовними відповідями фанів двох команд на питання вікторини про футбол.

Гра кмітливих “МатеМагічні фокуси” з 6В у формі веселих запитань виявила, хто найкраще знається на точних науках, любить вирішувати цікаві вправи та приклади .
Читачі з шкіл 65, 86 стали учасниками заходів, що проводилися в Пушкінський день “И сквозь века, и поколенья он не устанет удивлять». Діти ознайомилися з біографією поета, відповіли на запитання вікторини за казками О.С. Пушкіна, які їм поставили бібліотекарі Шойка О.В. та Затворникова Е.М. Перевірити свої знання і кмітливість змогли і діти 89 школи під час екологічного брейн-рингу “А ти знаєш, хто має 28 тисяч очей?” Учасники літературно-музичної композиціі “Дитинство — чудова пора” - учні 89 школи - стали призерами конкурсів”Найширша посмішка” та “Влучний стрілець”.
Ми радо приймаємо всіх дітей, що до нас приходять. Але є серед наших читачів діти, які не на довго стають гостями нашого міста. Мова йде про юних відвідувачів санаторію “Степове повітря”, з яким ми співробітничаємо уже 20 років. Їх ми знайомимо з історією нашого міста, проводимо заходи впродовж усього року.
22 червня вони прийняли участь у літературній композиції “Пушкіна читати до перемоги”. 10 липня Затворникова Е.М. провела світську вечірку “За що люблю я шоколад?” З 1995 року в нашій країні стали відмічати 11 липня Всесвітній день шоколаду. Історія цього смачного продукту стала темою заходу. За правильні відповіді на запитання діти отримали ... шоколад. ” Захід получився не тільки цікавим, а ще й смачним!” - відмітила вихователька Дородних Наталя Ігоревна.

Літо, книжкове літо, продовжується. Читають всі:діти з Одеси, Чорноморки, Сухого лиману; з усієї України, з сусідніх країн їдуть на канікули до бабусь і дідусів, на відпочинок до самого синього в світі Чорного моря і до привітної дитячої бібліотеки! І хочеться, щоб читацьке літо ніколи не кінчалося!

Немає коментарів:

Дописати коментар