05/07/12

У книжок не буває канікул.



Під таким девізом в бібліотеці-філії №19 4 липня відбулась літературна мандрівка «Де починається небо», яка була присвячена життю і творчості відомого дитячого письменника Юрія Яковлєва.

Не дивлячись на літню спеку, у старшому відділі бібліотеки зібралось чимало охочих дізнатись про цю унікальну особистість. Бібліотекар старшого відділу Булгакова Л.М. підготувала докладну розповідь про письменника, не оминувши увагою найприкметніші факти його біографії. Діти із захопленням слухали про те, як Юрій Яковлєв ще 18-річним хлопцем пішов воювати на фронт і почав писати свої перші натхенні вірші, оспівуючи в них героїзм товарищів.
Маленькі гості заходу із приємністю відзначили, що багато вподобань письменника співпадають з їх власними. Юрій Яковлєв любив природу, тварин, щирість дружнього спілкування, захоплювався світом мультиплікації і навіть працював на студії мультиплікаційних фільмів.
Під час заходу Л.М. Булгакова також провела коментоване читання цікавих і повчальних оповідань письменника. Особливо дітям припали до душі такі твори як «А Воробйов скло не вибивав», «Де починається небо», «Мій знайомий бегемот» та багато інших, що розповідають про дивовижний світ дитинства і дають ненав’язливі розумні поради гарної поведінки. Своїми особистими враженнями від прочитах книг Яковлєва із задоволенням поділилась постійна читачка бібліотеки Маргарита Триль. 
Після завершення літературної мандрівки діти не поспішали розходитись. У старшому відділі бібліотеки, аби взяти одну з книжок Юрія Яковлєва додому, вони вишукувались у довгу чергу
Ось так цікаво і невимушено в бібліотеці №19 пройшла літературна мандрівка «Де починається небо». І кожен з її учасників після завершення заходу міг впевнено сказати, що небо починається в нас самих, в наших серцях, які спроможні на сміливі вчинки та щирі переживання. 

Немає коментарів:

Дописати коментар