12/06/24

«День кулькової ручки»

 Сьогодні важко уявити, що існували часи без кулькових ручок, коли всі писали лише перами. Їх модернізовували, вдосконалювали, виготовляли з різних матеріалів, але суть залишалася незмінною – для письма необхідні були чорнила і перо. Щорічно 10 червня відзначають незвичайне свято – День кулькової ручки. У цей день в 1943 році американець Мілтон Рейнолдс запатентував кулькову ручку в США і налагодив її масове виробництво. Ця дата і стала днем ​​народження ручки. Ручки розходилися гігантськими партіями. Тільки за один день в одному нью-йоркському магазині було продано десять тисяч штук! Разом з читачами учасниками проєкту «Хендгам» (розумний пластилін) ми поринули в історію виникнення кулькової ручки та дізналися  цікаві факти  про  таку звичайну для нас  річ. На занятті творчого гуртка діти ліпили з пластиліну – «топер» для кулькової ручки.  

Для кожної дитини творчість є незамінним та необхідним компонентом  для її повноцінного розвитку. Ліплення розвиває не лише уяву, а й дрібну моторику. Робота з пластиліном змушує працювати обидві півкулі головного мозку дитини одночасно, виховує охайність, посидючість, прагнення досягти мети, знижує дратівливість, зміцнює м’язи рук, Розвиває також увагу, пам’ять, мислення, сприйняття, просторову орієнтацію, сенсомоторну координацію дітей, тобто ті значущі функції, які необхідні для соціалізації дитини у суспільстві.

Фахівці дитячої бібліотеки-філії №40 точно знають, що ліплення стимулює дитячу увагу разом з цікавим творчим заняттям подається легка і корисна інформація, яка своєю чергою стимулює дитину до читання та нової інформації. Якщо Вас зацікавило, як саме це відбувається, завітайте в нашу бібліотеку. Тут Ви отримаєте більш вичерпну інформацію. Найголовнішим є те, що, займаючись ліпленням, дитина всебічно розвивається і без стресу  в ігровій формі отримує нові знання! Наші зустрічі цікаві та корисні! Приходьте до бібліотеки чекаємо  на Вас!

Захід підготувала і провела Клименко Л.С.

Немає коментарів:

Дописати коментар