03/06/24

Бібліотечна тусовка: «Весь світ у долонях дитини!»

 У школах закінчився навчальний рік і розпочалися такі довгоочікувані, такі чудові літні канікули. Вони обов’язково принесуть хлопчикам і дівчаткам море позитиву, дитячих усмішок і цікавих пригод.

У перший день літа уже багато років на всій планеті відзначається День захисту дітей.  Діти – це майбутнє. Від того, в яких умовах вони знаходяться, хто їх оточує, залежить їхнє життя в дорослому віці. Ще й сьогодні тисячі дітей не мають можливості нормально жити й розвиватися, вчитися і лікуватися. Тому різні громадські організації багатьох держав, у тому числі дитячі, спираються на конвенцію ООН про права дитини, борються за щасливе, достойне життя будь-якої дитини у всіх куточках землі.

Діти – це цвіт Землі, майбутнє нашої країни та для кожного з нас, найдорожчий наш скарб, безмежна радість і щастя. Приходять діти у світ зовсім маленькими й безпомічними, а ми, дорослі, повинні їх виростити, огорнути затишком і теплом, щирою ніжністю, батьківською турботою і великою та святою материнською любов’ю. Ми маємо захистити дітей від життєвих незгод, страждань, хвороб і війн, створити всі умови, щоб виросли діти добрими, світлими, щирими та сердечними. Саме такими ми хочемо бачити своїх дітей.

Щасливе дитинство не можна уявити без рідного краю – України, на рідній землі дитина робить свої перші кроки, пізнає  радості й печалі, на цій землі дитина сповнюється мрій, надій, виховується, стає громадянином своєї країни! І найголовнішим бажанням любої української дитини було і є мир, спокій і любов в колі   своєї родини на рідній Україні!

 До Дня захисту дітей у дитячій бібліотеці № 10  відбулася бібліотечна тусовка, на якій діти розширили  знання  про свої права, взяли участь у конкурсах, вікторинах, іграх і довели, що вони -  активні, уважні, чесні та відкриті маленькі патріоти України. І у всіх одне бажання: зростати в любові здоровими та щасливими під мирним небом рідної країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар