31/03/22

 Леся Воронина «Пригоди голубого папуги»

Леся Воронина – українська дитяча письменниця, перекладачка, журналістка, член Асоціації українських письменників. Дружина Євгена Гуцала та онучка українського письменника Прохора Воронина. Народилася 21 березня 1955 року в Києві. Працювала також під творчими псевдонімами Сестра Лесич, Гаврило Ґава, Ніна Ворон та Олена Вербна.

В 1979 році закінчила філологічний факультет Київського університету (заочний відділ). За роки навчання встигла попрацювати кур’єром у Спілці письменників України, лаборантом у школі, електромонтером на деревообробному комбінаті, екскурсоводом в музеї народної архітектури та побуту в Пирогові та на багатьох інших роботах.

З 1991 року працює у дитячому журналі «Соняшник». Сьогодні – ведуча програм на Радіо Культура. На початку 2011 року щойно створене дитяче видавництво «Прудкий равлик».

Для дітей написала багато цікавих пригодницьких історій: «Пригоди голубого папуги», «Таємне товариство брехунів», «Таємне товариство боягузів», «Таємниця Пурпурової планети», «Прибулець з Країни Нямликів» та багато інших творів. Сьогодні ми пропонуємо читачам дізнатися про секретну підземну схованку, де живуть тварини, що втекли від своїх господарів, і до якої випадково потрапив балакучий папуга Антось. І, врешті, зрозумієте, чому хижий кіт Чак раптом став вегетаріанцем. Це стане можливим, якщо ви почитаєте «Пригоди голубого папуги», або послухаєте інтерв’ю з читачкою бібліотеки № 37 Анею Бондаренко.

Немає коментарів:

Дописати коментар