30/03/22

Корней Чуковський та його чудо-казки 

31 березня 2022 року виповнюється 140 років від дня народження поета, перекладач а,журналіста,автора знаменитих "Мойдодира", "Айболита" та "Мухи-Цокотухи"; "Від двох до п'яти" - Корнія Івановича Чуковського(справжнє ім'я- Микола Васильович Корнейчуков).

Все дитинство Микола провів в Україні,жив в Одесі,де навчався у 2-й гімназії,яку закінчити так і не вдалося; його відрахували через низьке походження.Хлопчик рано почав працювати. Але він багато читав,був допитливим. Вивчив англійську мову без вчителів!

Ставши дорослим, Корней Іванович пов'язав своє життя з літературою. Працював журналістом, перекладачем, літературним критиком. За перекладацьку і дослідницьку діяльність у сфері англійської літератури у Великобританії отримав ступінь доктора літератури Оксфордського університету.

Знаменно,що в Одесі, яка подарувала світу плеяду видатних літераторів, в місті дитинства І.Чуковського,де відбувся публіцистичний дебют 19-річного письменника, засновано премію та фестиваль його імені. Це означає, що традиції у нашому унікальному місті будуть підтримуватися та процвітати.

Корнейчуковська премія має стратегічну важливість для дитячих письменників і поетів України. Це імпульс для розвитку літературного процесу в нашій країні.

Автор тексту, ідеї, фото: І. Юзік,

Монтаж: С.Бекмурадова



Немає коментарів:

Дописати коментар