18/03/22

Війна очима дітей України

Ще зовсім недавно читачі нашої бібліотеки зустрічались з людьми, чиє дитинство припало на роки Другої Світової війни, їх так і називають – діти війни. Ми слухали їхні спогади про ті труднощі та жахіття, які їм прийшлось пережити, співчували їм, та були щасливі тим, що нам і нашим дітям не довелося зазнати такої участі.

Чи могли ми подумати тоді,що через короткий проміжок часу наші діти та онуки прокидатимуться під звуки пострілів, взриви бомб і ракет та сигналу повітряної тривоги, і годинами сидіти в бомбосховищах та підвалах, рятуючись від нападів російської агресії.

Сьогодні до нашої бібліотеки  № 37 завітала читачка Посуховська  Маргарита та учасники студії театрального мистецтва «АніКа» КЗПО БДЮТ «Тоніка», щоб сказати «Ні війні!». В своїх малюнках вони виразили повагу та підтримку захисникам України. Вірші, які діти обирали для читання,здебільшого присвячені рідній Україні, її величі та мальовничій красі, а зараз на їхніх очах ворог нищить міста і села, не шкодуючи мирних мешканців, та найстрашніше – дітей, і навіть надпис «Діти» перед театром в багатостраждальному Маріуполі не зупинив ворожих рашистів.

Та попри весь жах і біль, які їм доводиться переживати, вони виростуть справжніми патріотами, які змалечку готові захищати свою Батьківщину, як 11-річний хлопчик Максим, що прийшов записатися в ряди добровольців, він прийшов воювати та 6-річний герой із Сумщини, який віддав ЗСУ свого дрона, про якого так мріяв. Гарним прикладом для них став український народ, який так самовіддано захищає свою землю та незламний дух і неперевершені подвиги наших мужніх захисників, наших славних героїв. Ними пишаємось ми та захоплюється і підтримує весь світ.

Ми сильні, нас нікому не здолати! Слава Україні! Героям Слава!

Фото – Інтернет

Фото – бібліотека

Текст – Т. Вологжаніна




Немає коментарів:

Дописати коментар