24/05/21

Невичерпні скарби народної мудрості

 Щорічно, 24 травня слов'янські країни прославляють святих Кирила і Мефодія - творців слов'янської писемності. Багатовікова історія слов'янської культури має багато яскравих подій, які грають визначну роль в духовному розвитку слов'янських народів і становленні повноцінної особистості.

Одне з них - поява кирилиці та писемності, які подарували нам проповідники християнства Кирило і Мефодій. Створена ними абетка стала фундаментом української та інших слов'янських мов, посприяла єднанню народів і розвітку багатогранної слов'янської культури.

День слов'янської писемності і культури нагадує нам сьогодні про наше духовне коріння, наповнює особливими почуттями до рідної мови, яка по праву вважається однією з найбагатших і найкрасивіших мов планети.

Усна народна творчість - джерело мудрості й натхнення для багатьох поколінь. У загадках, прислів'ях, приказках, казках та інших фольклорних творах ми знаходимо зразки глибокого знання життя і щиру духовність.

А твори дитячого фольклору з серії "Дбайливим батькам, бабусям і дідусям, вчителям молодших класів, робітникам дитячих дошкільних закладів", які представлені у молодшому відділі дитячої бібліотеки №22 - це кращий матеріал для навчання й виховання юних читачів.





Немає коментарів:

Дописати коментар