18/11/19

Зустріч з Володимиром Рутківським

Вже давно стало доброю традицією запрошувати на гостину до бібліотек письменників рідного краю. Біліотекарі філії №37 спільно зі шкільним бібліотекарем Пелюшенко Л.І. для учнів 4-х та 6-х класів школи №12 організували зустріч з Володимиром Рутківським. На цю зустріч діти чекали з нетерпінням і старанно готувалися до неї: читали твори, малювали ілюстрації, а четверокласник Любомир власноручно створив книгу «Бухтик з тихого затону».
За свої твори Володимир Рутківський неодноразово удостоювався почесних літературних премій, в тому числі від медіа корпорації «Бі-бі-сі» та Національної премії України імені Тараса Шевченка. Його творчість – це захоплюючі історії для дітей, в яких автор змішує історичну дійсність з фантастичними мотивами для створення інтригуючих пригодницьких сюжетів. «Добрий дитячий прозаїк – це завжди гарний поет», - так вважає Володимир Григорович, адже його творчий шлях розпочався саме з віршів, які він написав для шкільної стінгазети, навчаючись у п’ятому класі. У 1966 році в Одесі виходить його перша лірична збірка «Краплини сонця».
В більш зрілому віці Рутківський починає писати прозу для дітей. Виходять повісті «Ганнуся», «Бухтик з тихого затону», «Гості на мітлі». Найбільшу популярність автору принесла трилогія «Джури» - «Джури козака Швайки», «Джури Характерники», «Джури і підводний човен». Пізніше виходить незапланована четверта книга «Джури і Кудлатик», яку Володимир Григорович презентував юним прихильникам його творчості.
Родзинкою свята став перегляд фрагментів фільму «Сторожова застава» та окремих моментів зйомок фільму «Джури».
Учні отримали відповіді на численні запитання, автограф улюбленого автора та фото на пам’ять.



Немає коментарів:

Дописати коментар