17/05/19

Зустріч з книгою

"З появою романів і повістей Панаса Мирного
в українську художню прозу ринула
повінь народного життя
з усім размаїттям людських характерів,
із істинністю народного мислення,
з незвичайно багатим емоційним
світом простих людей". О. Гончар
Панас Мирний - це унікальна, різносторонньо обдарована особистість, він писав і малі прозові твори, і психологічний роман, є в нього і драматургічні твори, і поєзії, а також переклади. За сімдесят один рік життя він розглянув багато життєвих тем і проблем, за що і вдячні справжньому митцю слова читачі.
З цих слів бібліотекарі філіі 22 почали свою розповідь про життєвий і творчий шлях видатного українського письменника, присвячений 170-річчю від дня його народження.
Бібліотекар старшого відділу Тетяна Тищук повідомила читачам 6-А класу, ОЗОШ 78 про те, що Панас Мирний, прагнучи показати безталанну долю своїх співвітчизників, створював сумні оповідання із селянського життя. Це прослідковується майже в усіх його оповіданнях, зокрема "Морозенко". Письменник прагнув схвилювати читача, дати йому можливість побачити життя пригнобленого селянства на прикладі родини Катрі.
Школярі познайомилися з відомими і невідомими подробицями складного життя Панаса Мирного(Рудченко), прочитали уривки з його творів.
Усе життя Мирний самовіддано служив рідній культурі. Тому й мав право сказати "дітям" і "внукам": "Ми чесно свій вік прожили, все найвище носили в душі і найкраще гріли у серці".
Український народ свято шанує пам'ять великого сина. Твори Панаса Мирного видаються, вивчаються, досліджуються, перекладені багатьма мовами світу. Зоснована щорічна літературна-мистецька премія його імені за найкращі здобутки, які утверджують гуманістичні й національні ідеали, ідеї незалежності України, духовні цінності українського народу та є вагомим внеском у національно-культурне відродження Української держави.


 
  
 

Немає коментарів:

Дописати коментар