24/09/18

"Сторінками Червоної книги україни. зникаючі рослини"

Природа! З дитячих років ми звикли до її чарівної краси, радіємо спілкуванню з нею, милуємося її красою, вона прикрашає землю зеленим килимом лісів і гаїв, шовковими травами і барвистими запашними квітами, дарує людям здоров’я, почуття сили, чистоти, пробуджує в них людяність, щирість, сердечність. На жаль, не завжди ми шануємо природу, тому вона потребує нашої постійної охорони і захисту.
Червона книга України – основний документ, в якому узагальнено матеріали про сучасний стан рідкісних і таких, що знаходяться під загрозою зникнення, видів тварин і рослин. Вона Червона тому, що червоний колір – це сигнал, який попереджає про небезпеку, що нависла над великим багатством природи. Книга побудована так, що про долю кожного виду можна дізнатися за кольором сторінки.
Розкрити таємницю кольорових сторінок червоної книги вдалося учням 5-А класу школи № 48, а допомогли їм в цьому книги природознавчої тематики, що наповнюють фонд бібліотеки-філії №37 та викладач екологічного центру "Афаліна" Ірина Володимирівна Самойленко.
Діти збагатили свою скарбничку знань про рідкісні рослини і тварини нашої країни, та дискутуючи на тему охорони довкілля та відповідаючи на запитання вікторини, визначили правила поведінки у природі.



Немає коментарів:

Дописати коментар