03/04/15

«В цветущей Дании, где свет увидел я, берёт мой мир свое начало»

Данія – квітуча, неймовірно красива країна, яка подарувала світові талановитого казкаря Ганса Христіана Андерсена. Ім’я Андерсена нерозривно зв’язано з історією Данії, її традиціями, природою, характером його народу, зі своєрідною схильністю до гумору. В його казках відчутний колорит данського фольклору.
«Моє життя – це чудова казка, багата подіями, благословенна».
Так писав той, хто підлітком із маленьким вузликом в руках, прибився до Копенгагена і прагнув там знайти щастя та здійснити дитячу мрію – прославитися: танцювати в балеті, співати в опері, декламувати зі сцени. Але з часом він збагнув справжнє своє покликання і став письменником.



Андерсен писав багато – вірші, романи, пєси, дорожні нариси та нотатки. Славу та успіх йому принесли казки. Вже перша збірка «Казки розказані дітям» стала подією в житті письменника і поетичним досягненням у літературному житті Данії.
Розказувати казки дітям любив Оле – Лукойє персонаж з однойменної казки. Олє – Лукойе 2 квітня, в день 210-річчя Г.Х. Андерсена, завітав до бібліотеки № 37 та запросив на свято дорогих гостей: Дюймовочку, Попелюшку, Русалоньку та Принцесу на горошині. Він розкрив свою кольорову парасольку над хорошими дітками – учнями 3-А класу ОЗОШ № 48 і разом із героїнями казок повідав нашим шановним читачам незвичайні історії чарівних принцес.  
Г.Х. Андерсен був оригінальним у своїх казках, справжнім творцем літературної казки, що так називається андерсенівською. Його казки це справжній витвір мистецтва, це іносказання життєвої правди у формі фантастики.  

Немає коментарів:

Дописати коментар