20/02/15

Міжнародний день рідної мови

Мова – це глибина тисячоліть.
Плекайте рідну мову,
вчиться складно говорити
своїм рідним словом.
Сидір Воробкевич
Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – МОВА.
Тож, де і коли народилася традиція святкування Міжнародного дня рідної мови? У жовтні 1999 року на Генеральної конференції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний день рідної мови, а починаючи з 21 лютого 2001 року цей день відзначають і в Україні.
19 лютого в бібліотеці – філії № 48 відбулося свято з юними читачами 5- Б класу  ЗОШ  № 5, присвячене  Міжнародному  дню  рідної  мови.
Бібліотекар  Ігнатьєва Л.П. донесла  важливу, актуальну  тему збереження мови  в  доступній  формі. Юні  читачі   подорожували Королівством Граматики, відгадували мовні загадки , брали участь в конкурсі «Виправ помилки», складали  афоризми про мову, розгадували  кросворди. Діти активно відповідали на питання  мовознавчої  вікторини, читали вірші , пригадали прислів'я та приказки . Впродовж   заходу  вони поділились своїми  думками про  значення  рідної  мови  в  житті  кожної людини.


Немає коментарів:

Дописати коментар