06/06/14

«Мир детей – мир для детей!»

«Захист дитинства у цілому світі 
Це місія честі, любові, добра. 
Заради майбутнього треба нам жити 
Прекрасне і вічне нехай не вмера!» 

2, 3 та 4 червня в бібліотеці-філії № 37 відбувся літературно-музичний фейерверк «Мир детей – мир для детей!», присвячений Міжнародному Дню захисту дітей.
Його відзначають в перший день літа, починаючи з 1950 року. День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.
Тому різні громадські організації багатьох держав, спираючись на «Конвенцію про права дитини», прийнятою ООН у 1989 році, борються за щасливе, гідне життя дітей у всіх куточках Землі. Всі держави повинні дотримуватися прав кожної дитини, зазначених у цьому документі.

Діти мають знати свої права, і звичайно ж, не забувати про обов’язки. Наші читтачі з першого, третього  та четвертого загонів пришкільного табору «Острів дитинства» ОЗОШ № 48, а також п’тикласники ОЗОШ № 44 знають на що вони мають право:
«Я маю право жити на землі,
Творити, дихати, учитись.
Я маю право на веселку й на весну,
На щедру осінь і на тепле літо,
На зиму, так безмежно чарівну,
І на лани із стиглим житом,
На золотаве сонце в небесах,
Що щедро Україну зігріває,
На соловейка спів в гаях
І на любов батьків, безмежну і безкраю!»

Бібліотекарями було проведено «Казкову правову вікторину» і на прикладі героїв відомих казок ми спробували роз'яснити статті Конвенції про права дитини.По черзі описуючи  негативні ситуації, у які потрапив той чи інший казковий герой. Учні визначали, яке право було порушено стосовно цього героя.Ми згадали Вовчика Вовченка та Рудика Лисовенка із повісті Всеволода Нестайка «Незвичайні пригоди в лісовій школі», Незнайка, Попелюшку, Червону Шапочку та інших героїв.

На святі звучали радісні пісні та вірші про мир і дружбу, веселі танці та найголовніше лунав щасливий дитячий сміх.

Хай веселі будуть діти!
Хай щасливим буде люд!
Хай живе у всьому світі
Мир і злагода! Салют!

Немає коментарів:

Дописати коментар