03/06/14

Вітаємо бібліотечне літо!

Вітаємо бібліотечне літо! В ЦБС для дітей м. Одеси це цікава та напружена пора. У минулому році дитячі бібліотеки міста обслужили 83 пришкільні табори. Зараз уточнюється інформація про цьогорічний обсяг. Але робота вже кипить. 2-го червня в усіх бібліотеках пройшли масові заходи до Дня захисту дітей. Літературне свято «На сонячній галявині» організувала філія 10. Під бібліопарасолькою «Читаємо, спілкуємося, відпочиваємо» зібралися дітлахи у філії 11. Вікторини, конкурси, розваги в «Академії літніх наук» чекали на усіх бажаючих в УЧЗ. Понад сто вихованців санаторію «Хаджибей» взяли участь у святі ЦБ ім.А.Гайдара «Живет на всей планете народ веселый дети!», де під скандування «Молодці!» виступили танцювальний ансамбль «Карнавал» та вокальний фольклорний ансамбль «Цвітень». Час правового становлення «Правова Планета Дитинство» спільно з міським управлінням юстиції пройшов у ф.37. Юні гості гамірно розважалися у молодшому відділі філії 39, вчилися мистецтву орігамі та грали у ляльковий театр, більш старші та підлітки виписували літературно-фантастичні віражі під назвою «До просторищ і примар-світів» (за мотивами творів фантастів-ювілярів Є.Велтістова, К.Буличова, О.Беляєва, Д.Толкіна). Майже одночасно три загони школярів прийняла філія 45, там же відбувся конкурс малюнків на асфальті… Час цікавих повідомлень «З книгою жити – з добром дружити» запропонувала понад 40 своїм відвідувачам філія 19. На перехресті веселих забав «Схожі ми на квіти – України діти» зібралися друзі старшого відділу філії 40, завзято читали-розважалися-спілкувалися і молодші шанувальники бібліотечного дозвілля …
Юних читачів у дитячих бібліотеках міста і надалі чекають захоплюючі літературні подорожі, пригоди, розваги та дружнє спілкування. І пам’ятайтеЛІТО – ЧАС ЧИТАТИ!
Складено розгорнутий план просвітницько-розважальних заходів для вихованців Комунального позашкільного навчального закладу «Одеський міський дитячий оздоровчо-спортивний комплекс „Вікторія” на літній період 2014 року. Бібліотечні десанти вже готуються до виїздів на Дачу Ковалевського, 93.
Для трьох вікових категорій дітей (молодший, середній, старший вік) 3-х табірних змін на прохання педагогічного колективу підготована низка заходів до 200-річчя Т.Шевченка: літературно-народознавчий калейдоскоп “Український рік”, поетична година «Садок вишневий коло хати», літературне спілкування «Шляхи Тарасової долі», літературний п’єдестал «Поезія великого Шевченка – то музика народної душі», мала літературна світлиця «Гортаємо сторінки, що душу полонили», літня поетична вітальня «Поет – виразник дум народних», поетичні хвилинки «Свіча, запалена від серця» та «Думи Кобзаря живуть між нами»…
Для юних відпочивальників «Вікторії» пройдуть також: бібліо–квест «Как себя вести, чтобы друга завести» та співрозмова “Лето, книга, я - друзья!” до Міжнародного дня друзів; турнір допитливих “Все хотим мы знать давно, что такое НЛО»: до Всесвітнього дня НЛО; читальна фантазія “Страна моя фантазия - веселая страна”: до 90-річчя російського прозаїка Б. С. Велтистова; зустріч з улюбленими героями “Країни золотих казок”; смачні історії “Чоколатль и шоколад”: до Всесвітнього дня шоколада; літературний калейдоскоп “Книга мудрий старий друг, книга знає все навкруг”, мандрівка “Художник і дитяча книжка”: знайомство з книжковими ілюстраціями, гра-абетка безпеки від бібліотеки «Я дружу со Светофором!»: до Міжнародного дня світлофора; історичний екскурс «Наш стяг у золоті й блакиті»: до Дня державного прапора України; калейдоскоп загадок «Відгадай героя казки», літературно-пізнавальна година “Лошадь, родом ты откуда, кем воспета ты была?»
Бібліотечні заходи проводитимуться кожного понеділка о 16.00 на літньому майданчику.
заст. директора М.Ітрухіна


Немає коментарів:

Дописати коментар