18/06/14

Літературно-народознавчий калейдоскоп

16 червня 2014 р. бібліотекарі філії №8 відвідали одеський дитячий спортивно-оздоровчий комплекс «Вікторія». Вже традиційно, у літньому майданчику, ми зустрілись із відпочиваючими тут дітьми і провели з ними бібліотечний захід. Це був літературно-народознавчий калейдоскоп «Український рік»: 200-річний ювілей Великого Кобзаря та літні свята українців.
Україна дуже багата на свята, народні традиції та звичаї. Перш за все, головною подією цього року для українців є – відзначення 200-літнього ювілею з дня народження нашого геніального поета, письменника і художника Тараса Григоровича Шевченка. Розповідь на цю тему супроводжувалася кольоровими ілюстраціями знаменитих сіл Черкащини, де народився і виріс наш Кобзар: тут і хата Тараса, знадвору і зсередини, і містична краса навколишньої природи, і картини-ілюзії сучасних художників, що зобразили поета в незвичайній манері.
Приємно відмітити, що діти відразу жваво долучилися до співрозмови, задавали питання, розповідали історії про Шевченка із прочитаного чи почутого.

Продовженням заходу стала розповідь бібліотекаря про літній цикл обрядових свят українців, серед яких найбільші - Трійця, Маковія, Спаса, Івана Купала та про особливості їх святкування в різних регіонах України. Ну, і на завершення – огляд нових надходжень та запрошення відвідати бібліотеку. До нових зустрічей, діти, приємного вам та корисного читання!



Немає коментарів:

Дописати коментар