10/10/13

Осінь. Пора радості і смутку, п ора спокою і тривог, найбагатша, найщедріша пора. Можливо, саме тому так багато свят на честь Богородиці саме восени. Це і свято Різдва Пресвятої Богородиці, або, яка кажуть у народі, “Друга Пречиста”, і одне з найбільших свят — свято Покрова — Покров Пресвятої Богородиці і Пріснодіви Марії.
Особливо шанували в Україні Покрову запорозькі козаки. Вона була їхньою заступницею у далеких походах. Козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити.
Не залишилось без уваги це свято й у дитячій бібліотеці “Універсальна читальна зала”. Саме там відбулася зустріч з отаманом Чорноморського козацтва Олегом Дряміним, який поділився власним досвідом, та розповів про життя сучасних козаків.
З незапам'ятних часів в Україні козаки славилися силою, спритністю, мали гостре несхибне око, розумні голови. Тому, запрошені на свято учні 7 класу 68 школи, мали можливість випробувати себе у спритності, зіркості та швидкості. Бібліотекарями були проведені ігри — змагання та вікторина
Лицарі духу”, в якій діти залюбки приймали участь та відповідали на такі питання :
  • У якому столітті виникло козацтво?
  • Що означає слово “козак”?
  • Хто командував Запорізькою Січчу”
та багато іншого.
У козаків вважалося, що побратими — це названі брати, що побраталися і дали слово честі та вірності. Тому наприкінці нашої зустрічі діти також виявили бажання стати побратимами та дали слово честі один одному.




Немає коментарів:

Дописати коментар