18/10/13

Чарівна сила слів та вчинків

                                                  Можна прожити  без гарних манер,
                                                  Щоб не напружувать нерви,
                                                  Та не завадить нікому, мабудь,
                                                  Мати ці гарні манери.

Чи хочеш ти бути надійною людиною, щоб усім з тобою було добре? Звичайно, чому ж ні? Але, щоб вирости такою людиною, треба змалечку багато знати, вчитись, переборювати в собі лінь, недбальство, брехливість, заздрість і багато негативного, що може зявитися у твоєму житті. Знати багато ввічливих слів.
Ввічливість - це не просто «чарівні слова». Це передусім увага до людей. Ви не сказали жодного слова - просто притримали важкі двері перед бабусею, взяли у мами важку сумку, і кожен, кому ви допомогли, зрозумів, що Ви людина ввічлива. Звичайно, про слова теж не слід забувати, та все ж головне - вчинки.
15 жовтня 2013р. до дитячої бібліотеки №19 завітали учні 4 «Б» кл. ОЗОШ№8 разом з батьками та класним керівником Оленою Михайлівною Мальковою на урок по етикету «Чарівна сила слів та вчинків».
Бібліотекарі Мединська Л.М. і Поліщук К.А. провели огляд книжок по етикету, в яких діти знайдут поради на всі випадки життя. Це і «Етикет від А до Я», і «Азбука ввічливості», і «Веселі уроки кота Етикета». На сторінках цих книг про норми гарної поведінки розповідається дотепно та цікаво, без зайвих нотацій та повчань.
На цьому незвичайному уроці діти розповідали багато віршів, з’ясовували, хто з них є найбільшим знавцем «чарівних слів», пригадували, які добрі вчинки зробили вони останнім часом, пограли в веселу гру «Речення з помилками».
Діти співали пісні про дружбу, а ще зачитували домашнє завдання: прислівя  і приказки про ввічливість, доброту і чемність, про добрі вчинки.
Активно розгадували кросворди. На уроці по етикету використовувались твори В.Сухомлинського, Н.Чуб, В.Осєєвої, А. Барто, Є.Пермяка, М. Борисової та інші.
З гарним настроєм і новими книжками діти повернулись додому.
                                              



Немає коментарів:

Дописати коментар